سفارش تبلیغ
صبا ویژن

مجله اینترنتی فرهنگی روستای مازغ بالاشهرستان میناب

 

فصل‌ چهارم‌ ـ امور مالی‌ و محاسباتی‌ و بازرسی‌

ماده‌ 21: سرمایه‌ و دارایی‌ و منابع‌ درآمد کانون‌ به‌ شرح‌ زیر است:

الف) مبلغ‌ ........... ریال‌ که‌ در بدو تأسیس‌ از طرف‌ هیأت‌ امنا تأمین‌ و پرداخت‌ شده‌ است؛

ب) کلیه‌ اموال‌ منقول‌ و غیرمنقول‌ و وجوه‌ نقدی‌ که‌ از سوی‌ مؤ‌سسین‌ و سایر اشخاص‌ حقیقی‌ به‌ کانون‌ واگذار شده‌ یا بشود.

ج) وجوه‌ حاصله‌ از دریافت‌ حق‌ عضویت‌ و مشارکت‌ در فعالیتهای‌ فرهنگی‌ و هنری‌ در صورتی‌ که‌ هیأت‌ امنا آن‌ را تصویب‌ نماید.

د) کلیه‌ وجوه‌ نقدی‌ و کمکهای‌ غیرنقدی‌ و ابزار و وسایل‌ که‌ از طرف‌ سازمانها و مؤ‌سسات‌ دولتی‌ و غیردولتی‌ به‌ کانون‌ واگذار شود.

ماده‌ 22: کلیه‌ اموالی‌ که‌ به‌ کانون‌ واگذار شده‌ و یا بعداً‌ به‌ دارایی‌ آن‌ افزوده‌ شود غیرقابل‌ انتقال‌ است‌ و فقط‌ می‌توان‌ از منافع‌ آن‌ در اجرای‌ اهداف‌ کانون‌ استفاده‌ نمود، مگر در مواردی‌ که‌ با تصمیم‌ و تصویب‌ هیأت‌ امنا و تبدیل‌ به‌ احسن‌ و یا نقل‌ و انتقال‌ و فروش‌ آن‌ با نظر هیأت‌ هماهنگی‌ و نظارت‌ بر کانونهای‌ فرهنگی‌ و هنری‌ مساجد به‌ مصلحت‌ تشخیص‌ داده‌ شود و یا در صورت‌ انحلال‌ که‌ طبق‌ ماده‌ 31 رفتار خواهد شد.

ماده‌ 23: سال‌ مالی‌ کانون‌ از اول‌ فروردین‌ ماه‌ هر سال‌ شروع‌ و به‌ آخر اسفندماه‌ همان‌ سال‌ خاتمه‌ می‌یابد، مگر سال‌ اول‌ که‌ از تاریخ‌ تأسیس‌ آغاز می‌شود. هیأت‌ امنا در پایان‌ هر سال‌ و حداکثر 2 ماه‌ پس‌ از انقضای‌ سال‌ مالی‌ برای‌ رسیدگی‌ به‌ عملکرد کانون‌ و تصویب‌ آن‌ و نیز تعیین‌ خط‌ مشی‌ و برنامه‌ سال‌ آتی‌ و تهیه‌ گزارش‌ عملکرد فرهنگی‌ و هنری‌ تشکیل‌ جلسه‌ خواهد داد.

ماده‌ 24: کلیه‌ چکها، اوراق‌ و اسناد بهادار و قراردادها با امضای‌ مدیرمسئول‌ و یکی‌ از اعضاءی‌ هیأت‌ امنا(به‌ انتخاب‌ هیأت) متفقاً‌ و با مهر کانون‌ معتبر خواهد بود و سایر مکاتبات‌ فقط‌ با امضای‌ مدیر مسئول‌ و مهر کانون‌ انجام‌ خواهد یافت. در غیاب‌ هر یک‌ از این‌ دو، صاحب‌ امضای‌ مجاز دیگر، از سوی‌ هیأت‌ امنا تعیین‌ و معرفی‌ خواهد گردید.

ماده‌ 25: به‌ منظور بازرسی‌ و نظارت‌ بر امور مالی‌ و رسیدگی‌ به‌ دفاتر و اسناد و حسابها و اعلام‌ نظر دربارة‌ ترازنامه‌ و صورت‌ دارایی‌ و بدهی‌ و نظارت‌ بر فعالیتها و عملکرد کانون، هیأت‌ امنا از بین‌ خود یا خارج‌ یک‌ نفر را به‌ عنوان‌ بازرس‌ اصلی‌ و یک‌ نفر را به‌ عنوان‌ بازرس‌ علی‌البدل‌ در اولین‌ جلسه‌ خود به‌ مدت‌ یک‌ سال‌ انتخاب‌ خواهد کرد. انتخاب‌ بازرس‌ اصلی‌ و علی‌البدل‌ بایستی‌ به‌ اطلاع‌ دبیرخانه‌ هیأت‌ هماهنگی‌ و نظارت‌ بر کانونهای‌ فرهنگی‌ و هنری‌ مساجد برسد.

ماده‌ 26: بازرس‌ بدون‌ این‌ که‌ بتواند به‌ طور مستقیم‌ در امور اجرایی‌ دخالت‌ نماید موظف‌ است‌ در صورت‌ مشاهدة‌ قصور یا تخلف‌ و یا تقصیر در کانون‌ فوراً‌ و بدون‌ فوت‌ وقت‌ مراتب‌ را به‌ هیأت‌ امنا اعلام‌ نماید و عنداللزوم‌ موضوع‌ را به‌ اطلاع‌ دبیرخانه‌ هیأت‌ هماهنگی‌ و نظارت‌ بر کانونهای‌ فرهنگی‌ و هنری‌ مساجد برساند. در غیر این‌ صورت‌ مسئول‌ سوء جریانات‌ و تخلفاتی‌ خواهد بود که‌ از عدم‌ اعلام‌ به‌ موقع‌ آن‌ در کانون‌ به‌ وقوع‌ پیوسته‌ و با مدیرمسئول‌ و سایر کسانی‌ که‌ مستقیماً‌ در این‌ امور مباشرت‌ داشته‌اند، مسئولیت‌ مشترک‌ خواهد داشت.

فصل‌ پنجم‌ ـ مقررات‌ عمومی، انحلال‌ و تسویه‌

ماده‌ 27: هرگاه‌ اجرای‌ برنامه‌های‌ کانون‌ با وظایف‌ و اختیارات‌ برخی‌ از سازمانهای‌ دولتی‌ و نهادهای‌ انقلابی‌ و وزارتخانه‌ها ارتباط‌ داشته‌ باشد، انجام‌ آن‌ موکول‌ به‌ کسب‌ موافقت‌ قبلی‌ از مؤ‌سسه‌ دولتی‌ و یا نهاد و وزارتخانه‌ مربوط‌ خواهد بود.

ماده‌ 28: اعضاءی‌ هیأت‌ امنا و مدیر مسئول‌ معتقد به‌ نظام‌ مقدس‌ جمهوری‌ اسلامی‌ ایران، قانون‌ اساسی‌ و ولایت‌ فقیه‌ بوده‌ و کانون‌ به‌ احزاب‌ و گروههای‌ سیاسی‌ وابستگی‌ نداشته‌ و اعضاءی‌ آن‌ به‌ نام‌ کانون‌ حق‌ فعالیت‌ حزبی‌ و گروهی‌ نخواهند داشت.

ماده‌ 29: فعالیت‌ کانون‌ نبایستی‌ با ارتقای‌ فرهنگ‌ عمومی‌ و سطح‌ معلومات‌ و دانش‌ مردم‌ منافات‌ داشته‌ باشد و در کلیه‌ انتشارات‌ و تولیدات‌ خود بایستی‌ نام‌ کانون، شماره‌ مجوز و نشانی‌ آن‌ را در محل‌ مناسبی‌ درج‌ نماید.

ماده‌ 30: کانون‌ با اهداف‌ و مقاصد غیرتجاری‌ تشکیل‌ گردیده‌ و مؤ‌سسین‌ و مدیرمسئول‌ انگیزه‌ انتفاعی‌ ندارند و در صورتی‌ که‌ در اجرای‌ موضوع‌ و عملیات‌ جاری‌ منافعی‌ تحصیل‌ شود، سود حاصله‌ بر طبق‌ برنامه‌ و ضابطه‌ای‌ که‌ همه‌ ساله‌ در پایان‌ سال‌ مالی‌ به‌ تصویب‌ هیأت‌ امنا خواهد رسید، در راه‌ توسعه‌ و پیشبرد امور کانون‌ به‌ مصرف‌ خواهد رسید و عنداللزوم‌ قسمتی‌ از آن‌ به‌ ذخیره‌ احتیاطی‌ منظور خواهد شد. به‌ هر حال‌ عواید حاصله‌ بین‌ آنان‌ قابل‌ تقسیم‌ نبوده‌ و انجام‌ وظیفه‌ هیأت‌ امنا رایگان‌ بوده‌ و هیچ‌ گونه‌ وجهی‌ تحت‌ عنوان‌ حقوق‌ و نظایر آن‌ دریافت‌ نخواهند کرد.

ماده‌ 31: با توجه‌ به‌ اهداف‌ فرهنگی‌ و مقاصد غیرتجاری‌ و انتفاعی، هیأت‌ امنا و مدیر مسئول‌ سعی‌ و اهتمام‌ خود را در جهت‌ بقأ و استمرار فعالیت‌ کانون‌ مبذول‌ خواهند داشت‌ و ضمن‌ پرهیز و احتراز از اجرای‌ برنامه‌های‌ غیرمفید، سعی‌ خود را در جهت‌ تعمیم‌ و گسترش‌ فضای‌ فرهنگی‌ و هنری‌ سالم‌ و اسلامی‌ و اعتلای‌ فرهنگ‌ عامه‌ معطوف‌ خواهند داشت‌ و این‌ اصل‌ را همواره‌ در صدر برنامه‌های‌ خود مورد نظر خواهند داشت. با وجود این‌ در صورتی‌ که‌ به‌ علت‌ حوادث‌ غیرمترقبه‌ وضعیتی‌ پیش‌ آید که‌ ادامه‌ فعالیت‌ کانون‌ به‌ مصلحت‌ نبوده‌ و میسر نباشد، انحلال‌ آن‌ با تصویب‌ اکثریت‌ سه‌ چهارم‌ هیأت‌ امنا اعلام‌ و در همان‌ جلسه، مدیر تسویه‌ای‌ به‌ انتخاب‌ هیأت‌ امنا از بین‌ اعضاء یا خارج‌ از هیأت‌ تعیین‌ خواهد شد. مدیر تسویه‌ پس‌ از پرداخت‌ دیون‌ و وصول‌ مطالبات‌ و تسویه‌ کامل، گزارش‌ تسویه‌ کانون‌ را تنظیم‌ و به‌ ضمیمه‌ گزارش‌ نهایی‌ به‌ هیأت‌ امنا تسلیم‌ خواهد نمود. مدت‌ تسویه‌ یک‌ سال‌ خواهد بود و در صورتی‌ که‌ بنا به‌ دلایل‌ توجیهی، برای‌ اعلام‌ خاتمه‌ تسویه، به‌ زمان‌ دیگری‌ نیاز باشد، این‌ مدت، با نظر هیأت‌ امنا قابل‌ تمدید خواهد بود و کلیه‌ اموال‌ و داراییهای‌ باقیمانده‌ کانون‌ پس‌ از تسویه‌ با نظر امام‌ جماعت‌ مسجد و هماهنگی‌ قبلی‌ دبیرخانه‌ هیأت‌ هماهنگی‌ و نظارت‌ بر کانونهای‌ فرهنگی‌ و هنری‌ مساجد، در اختیار مراکز مشابه‌ قرار خواهد گرفت.

تبصره‌ ـ هرگاه‌ به‌ علت‌ عدول‌ از اهداف‌ ترسیم‌ شده‌ و عدم‌ رعایت‌ ضوابط‌ قانونی‌ انحلال‌ کانون‌ از سوی‌ دبیرخانه‌ هیأت‌ مذکور اعلام‌ گردد، تسویه‌ طبق‌ مفاد ماده‌ مذکور انجام، و با نظر هیأت‌ اموال‌ و دارایی‌های‌ باقیمانده‌ در اختیار مراکز مشابه‌ قرار خواهد گرفت.

ماده‌ 32: فوت‌ یا محجوریت‌ یکی‌ از اعضاءی‌ هیأت‌ امنا و مدیرمسئول‌ موجبی‌ برای‌ انحلال‌ کانون‌ نبوده‌ و بر طبق‌ ضوابط‌ مندرج‌ در این‌ اساسنامه‌ عضو جانشین‌ برگزیده‌ خواهد شد.

ماده‌ 33: اقدامات‌ کانونها در چهارچوب‌ فعالیتهای‌ مصوب‌ در ماده‌ 8 خواهد بود و دبیرخانه‌ هیأت‌ هماهنگی‌ و نظارت‌ بر کانونهای‌ فرهنگی‌ و هنری‌ مساجد مجاز است‌ در صورت‌ تخلفات‌ احتمالی‌ اقدامات‌ لازمه‌ قانونی‌ را معمول‌ و رأساً‌ اخذ تصمیم‌ نماید.

ماده‌ 34: این‌ اساسنامه‌ در ..... فصل‌ مشتمل‌ بر ..... ماده‌ و ....... تبصره‌ در جلسه‌ مورخ‌ ...... به‌ تصویب‌ هیأت‌ امنا رسید و دربارة‌ مسائلی‌ که‌ در آن‌ پیش‌بینی‌ نشده‌ طبق‌ موازین‌ قانونی‌ حاکم‌ بر تشکیل‌ مراکز و مؤ‌سسات‌ فرهنگی‌ و دستورالعمل‌های‌ صادره‌ که‌ از سوی‌ دبیرخانه‌ ستاد عالی‌ هماهنگی‌ و نظارت‌ بر کانونهای‌ فرهنگی‌ و هنری‌ مساجد ابلاغ‌ خواهد شد رفتار خواهد گردید.


این اساسنامه در صد و هفتاد و ششمین جلسة مورخ 10/7/82 شورای فرهنگ عمومی تصویب شد.


[ جمعه 94/8/15 ] [ 12:30 صبح ] [ اسحق رنجبری درویش ]
درباره وبلاگ
موضوعات وب
امکانات وب
بازدید امروز: 41
بازدید دیروز: 29
کل بازدیدها: 140095